Η εμφάνιση μυρμηγκιών στο σπίτι

Η εμφάνιση μυρμηγκιών στο σπίτι είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλά νοικοκυριά και παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Ο μύθος για την χρήση διαφόρων σπιτικών σκευασμάτων όπως ξύδι κλπ. είναι κάθε άλλο άσκοπος καθώς δεν αποτελεί τρόπο αντιμετώπισης τους. Προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτούνται ειδικά σκευάσματα.

Παρ’ ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των μυρμηγκιών και μάλιστα με την πρώτη εφαρμογή. Η απεντόμωση συνίσταται να γίνεται εφόσον τα μυρμήγκια έχουν εμφανιστεί στο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κανένα σκεύασμα ή να προβούμε σε ψεκασμό έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά το ειδικό ελκυστικό gel.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η εξολόθρευση των μυρμηγκιών πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, γιατί μετά το πρόβλημα θα επεκταθεί σε περισσότερα σημεία του σπιτιού, του κήπου ή του μπαλκονιού

Τέσσερα είναι τα στάδια του βιολογικού κύκλου των μυρμηγκιών, το αυγό, η προνύμφη, οι χρυσαλλίδες και τέλος το ενήλικο. Κάθε αποικία αποτελείται από την βασίλισσα και τους εργάτες, όπου είναι γένους θηλυκού. Οι εργάτες βγαίνουν από την φωλιά για αναζήτηση τροφής. Η βασίλισσα μένει στην φωλιά και δουλειά της είναι η αναπαραγωγή και μόνο. Για αυτό το λόγο υπάρχουν κάποιες εποχές που βρίσκονται μέσα στην φωλιά και αρσενικά μυρμήγκια. Έπειτα από το ζευγάρωμα με την βασίλισσα πεθαίνουν. Ο στόχος λοιπόν της απεντόμωσης των μυρμηγκιών του συνεργείου μας, είναι να εξολοθρεύσουμε την βασίλισσα όπου αυτό είναι δυνατό.

Μάλιστα ένα συγκεκριμένο είδος μυρμηγκιού, καφέ χρώματος, αποτελεί υγειονομικό θέμα. Επίσης, και το μυρμήγκι που βρίσκεται στον κήπο και οδηγείται προς τις σοφίτες ή μέρη του σπιτιού έτσι ώστε να τρέφεται με ξύλο.

Δεν αποτελούν απειλή όλα τα είδη μυρμηγκιών. Μάλιστα υπάρχουν και εκείνα που εμπλουτίζουν τη γη με οργανική ύλη.           

Για την απεντόμωση των μυρμηγκιών ανάλογα με το σημείο που βρίσκονται συνιστάται:

  • Τοποθέτηση gel που δεν είναι τοξικό και επικίνδυνο για τον άνθρωπο.
  • Υπολειμματικοί ψεκασμοί με εντομοκτόνα που πληρούν υγειονομική προστασία.
  • Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, τοποθέτηση εντομοκτόνων σε κόκκους σκόνης.

Στα σπίτια της Θεσσαλονίκης, είναι συχνό το πρόβλημα μυρμηγκιών όχι μόνο σε αυτά που έχουν κήπους αλλά και σε διαμερίσματα και μάλιστα ανεξαρτήτου ορόφου. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία μας θα εφαρμόσουν την πλέον αποτελεσματικότερη λύση, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα σκευάσματα.